Roti is van oorsprong een Hindoestaans gerecht. Het is een erg geliefd gerecht onder de Surinaamse bevolking, en onder de Nederlandse bevolking, mede door de massala en de roti plaat.

Ingrediënten:

  • 1 kg. Kippendijen
  • 1 dl. Zonnebloemolie
  • 2 Grote Ui (gesneden ik blokjes)
  • 5 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 40 gr. Masala (Hindoestaanse kerrie)
  • Zwarte Peper
  • 1 tl. Komijnzaad
  • 2 blik Tomaat stukjes
  • 3 dl. Kippenbouillon
  • 4 grote Aardappelen (geschild en in dobbelsteen stukjes gesneden)
  • 2 tl. Sambal oelek
  • 400 gr. Kousenband
  • 6 gepelde (gekookte) Eieren
  • 4x Roti plaat (Toko) of Witte Rijst

Bereiding:

  • Bak de grof gesneden kippendijen in ruim olie aan alle kanten.
  • Haal de kippendijen uit de pan.
  • Voeg toe aan de olie in de pan Ui, Knoflook, Masala, Zwarte Peper, Sambal en Komijnzaad toe.
  • Bak het geheel al roerende 3 minuten.
  • Voeg de (blik) tomaat stukjes toe aan de massa.
  • Breng de massa aan de kook en laat het zachtjes koken voor 2 minuten.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat nog een 2 minuten koken.
  • Voeg de aangezette kippendijen toe en breng aan de kook.
  • Laat deze afgedekt 15 min smoren in de kokende massa.
  • Voeg de Kousenband en Aardappelstukjes toe en laat deze 30 min. koken op een laag vuurtje.
  • Frituur de hele gepelde eieren.
  • Voeg de gefrituurde eieren toe aan de massa.
  • Kook de Witte Rijst ondertussen of maak de Roti plaat warm in de oven.
  • Serveer op het bord de kippenbout met massa en Roti plaat of Witte Rijst